˙·iTEC Eğitim Planı ve Blog Paylaşımı ˙.˙ Hazırlayan: ~ Eğitimci Esen Sandıraz ·:˙·.| |_Plan Bloğu | |||
---|---|---|---|
Plan Adı: İstanbul u Tanıyalım
Alan: _ Sözel _ _ _ _ Sanat _ Sosyal _ Medya _Senaryo: Öğrencilere.İçerik.Oluşturtma_ _ _ _ _ _ _ _ Yaş grb. : _ _ 10-14 _ _ |
---|
~ Neler Öğreneceğiz ~
~ Hayal Et ~
konu verilir,örnekler verilir,aktiviteler verilir,öğrenciler team up aracı kullanılarak 4-5 kişilik gruplara ayrılır. *ne ile gidelim? Ulaşım grubu *nerede kalalım? Konaklama grubu *nereleri görelim? Gezi grubu *Hangi tarihi eserleri ziyaret edelim? Tarihi eser grubu * yöresel /ne yiyelim? Gurme grubu *Hangi kültürel etkinliklere katılalım? Kültürel Etkinlik grubu Bunları nasıl anlatalım? nasıl paylaşalım?hangi bilgisayar araçlarını kullanabiliriz? Her grup kendi çalışmalarının, fikirlerinin ses kaydını alıp, team up, facebook kapalı sınıf grubuna ve sınıf web sitesine yüklerler.
~ Keşfet ~
Öğrenciler grup ve bireysel araştırma yaparlar. *Ne ile gidelim? en ucuz,en pahalı,en konforlu,kaç saat, en kolay,…. *Nerede kalalım? Otel,pansiyon,hangi semtte,arkadaş evi.. *Nereleri görelim?Kadıköy,Çamlıca,Kanlıca,Moda,.. *Hangi tarihi eserleri ziyaret edelim? Topkapı sarayı,Sultanahmet camii.. *Ne yiyelim? Balık ekmek,kanlıca yoğurt,Kadıköy simidi,badem ezmesi … *Hangi kültürel etkinliklere katılalım? sinema ,tiyatro,seminer… Gruplar araştırma yapıp bilgi toplarlar,her grup kendi bilgilerini vocaroo aracını kullanıp ses kaydı yapar , video çeker, sınıf sitesine yüklerler..
~ Haritala ~
her grup kendi bulduğu bilgilerin kavram haritasını (popplet)kullanarak oluşturur.
~ İşbirliği Yap ~
her grup kendi çalışmalarını diğer gruplarla paylaşır, Sunum yapar ve sunum dökümanlarını Sınıf web sitesine , facebook grubuna yüklerler.
~ Yap ~
bu aşamada grupların bilgileri bir araya getirilerek sınıfın’ Taslak İstanbul Gezi programı’ hazırlanır.
~ Sor ~
İstanbul’u tanıyan,bilen bir kişiye sınıf gezi programı sunulur. .Ondan yeni fikirler alınır.
~ Tekrar Yap ~
Bu aşamada ;yeni edinilen bilgiler programa eklenir ve yeniden gözden geçirilir.
~ Göster~
Hazırlanan program sınıf web sitesinde,bloğunda ve ıtec facebook sayfasında paylaşılır.Başka okulların çalışmayı görmesi sağlanır.
~ Yansıt ~
Tüm çalışmalar sosyal medyada ,yerel ve ulusal boyutta yaygınlaştırılır..Vocaroo ve team up ile ses kaydı yapılır.proje sesli olarak kaydedilir.
~ Değerlendirme ~
|
---|